ROUTE

U wordt welkom geheten op Klooster Graefenthal, vlak bij het Duitse Goch.

Klooster Graefenthal is in het jaar 1248 gesticht door graaf Otto II van Gelre en zijn gemalin Margaretha van Kleef. De oude kruisgangen zijn geheel bewaard en ook valt er een oud praalgraf te bewonderen. Het is prachtig gelegen aan een groot meer en omringt door een dertiende-eeuwse muur.


Website: http://kloster-graefenthal.de/kg
ROUTE:Maasstraße 50 47574 Goch (DLD)


Klik hier voor lokatie en routeplanner


Er is meer dan genoeg gratis parkeerruimte buiten het terrein, (eventueel ook voor campers). Met borden zal dit aangegeven staan.

OMZEIL DE GIRO

GIRO Info: Op onze festivaldag is ook de GIRO d'ITALIA. Omzeil deze! De weg van Nijmegen naar Kleve is namelijk dicht. Hieronder handige aanwijzingen voor jouw trajectum.

Arnhem – kom over de A12, Emmerich, Goch
Op 7 mei is Arnhem vanuit het noorden, oosten en zuiden bereikbaar via de snelwegen. Van en naar het noordwesten en westen zijn de N225 en N224 afgesloten voor verkeer in verband met raakvlakken met het parcours. Ook de Nelson Mandelabrug (en Eldenseweg vanaf Batavierenweg) en de John Frostbrug en Nijmeegseweg vanaf Gelredome worden in beide richtingen afgesloten voor regulier verkeer. De wegafsluitingen in Arnhem zullen tussen 11.00 uur en 14.00 uur zijn. De afsluiting rondom de startlocatie is ruimer.

Nijmegen – verlaat de stad uit het zuiden of het westen, grensovergang Gennep
De Waalbrug is vanaf 06:00 uur afgesloten voor verkeer. Rest omloop vanaf 13:00 uur Op 7 mei is Nijmegen vanuit alle richtingen bereikbaar via de snelweg. Van en naar het noorden zijn de Oversteek en de Oude Waalbrug afgesloten voor verkeer. Van en naar het oosten is de N325 tussen Beek en Duitsland niet toegankelijk omdat het parcours hier overheen gaat. Vanuit het westen en zuiden is Nijmegen toegankelijk via de normale invalswegen. Verkeer naar het centrum wordt verwezen naar diverse parkeerlocaties. Intern verkeer kan altijd het gebied te allen tijde verlaten behalve in Nijmegen-Oost. De wegen in Nijmegen zijn afgesloten van 13.30 en 18.00 uur. De Waalbrug en Oranjesingel zijn vanaf de ochtend al afgesloten. Het finishgebied zal later dan 18.00 uur vrijgegeven worden.

Nijmegen – Kleve is afgesloten!
Door de afsluiting van de N325 bij Nijmegen is doorgaand verkeer tussen Kleve en Nijmegen niet mogelijk. De omleiding verloopt via B9, A57, A77 en A73. Speciale aandacht is er voor vrachtverkeer dat niet over de Oude Waalbrug mag door een aslastbeperking.Vrachtverkeer kan gebruik maken van de omleiding via Duitsland.

Groesbeek – zuidelijk, via Gennep
De kern Groesbeek is voor een gedeelte ingesloten door de route van de Giro en daardoor moeilijk bereikbaar. In het Noordelijke deel wordt op de rotonde s100/Nijmeegsebaan een bypass ingericht voor verkeer van en naar Groesbeek . Vanuit Milsbeek is Groesbeek (zuidelijk deel) bereikbaar via de Zwarteweg, Graftwegen en de Bredeweg.

Meer info :
https://www.girogelderland.nl/informatie-bewoners-zaterdag-7-mei/