WORKSHOPS

Gedurende de dag worden er verschillende workshops aangeboden om je te bekwamen in diverse middeleewse vaardigheden.

DRAAILIER EN DOEDELZAK

Misschien herken je ze wel van de schilderijen van de Oude Meesters zoals Jeroen Bosch of Pieter Breughel: de draailier en de doedelzak. Wil je deze instrumenten eens nader bekijken of zelf bespelen? Dat kan tijdens het Mighty Medieval Festival! Onder begeleiding van ervaren muzikanten kan je bij Stichting Draailier en Doedelzak één van deze instrumenten uitproberen. De instrumenten zijn aanwezig. Speelervaring of muziekkennis is niet vereist, alleen wat enthousiasme en durf.
Tijden: DRAAILIERWORKSHOPS 13:00-13:30 en 14:30-15:00 en 16:00-16:30. DOEDELZAKWORKSHOPS 13:45-14:15 en 15:15-15:45 en 16:45-17:15.
POLDERKOL - PLANTEN EN KRUIDEN WANDELING

Planten zijn je vrienden! Ja, zelfs de brandnetel is niet zomaar een nare prikplant maar ook gezond en goed voor allerlei kwalen. En weegbree kan je helpen bij wonden of insectenbeten. Ga mee wandelen met de Polderkol en ervaar dat bloemen, planten en bomen belangrijk zijn maar ook heerlijk ruiken, smaken en leuk kunnen zijn. Geschikt voor alle leeftijden.
Tijden: In de middag, zie infobord op het festival.
DE VROLICKE COCKINNEN - MEDIEVAL FINGERFOOD

Bij de Vrolicke Eettent van de Cockinnen kun je terecht voor lekkere snackjes, een sapje of kruidenthee en een proeverij van Middeleeuwse gerechten. Als klap op de vuurpijl: mini-kookworkshops Medieval Fingerfood!
Tijden: In de middag, zie infobord op het festival.
DATURA - MIDDELEEUWSE DANS

Schouders naar achteren, kin omhoog en gaan! Ook als je niet kunt dansen, dans dan met ons mee. We leren je een aantal middeleeuws georienteerde dansen aan, zodat je later tijdens de podiumoptredens je skils kan tonen. We garanderen een gezonde blos op je wangen en gemasseerde lachspieren!